Uppnå precision med vatten­skärning

Söker du precision i din tillverkning eller vill du skära i besvärliga material? Då är vattenskärning lösningen för dig!

Bearbetning av tjocka eller udda material med vattenskärning

Tack vare vattenstrålens oberoende av materialets struktur kan material som annars anses som svåra eller omöjliga att bearbeta på ett ekonomiskt sätt användas. Vattenskärning jämförs ofta med laserskärning som ofta är överlägset på tunnare plåt i rena och vanliga stålkvaliteter. I tjockare material och där orenheter förekommer är alternativen däremot vattenskärning, gasskärning och plasmaskärning. Finns det stora krav på precision eller en kall bearbetning så återstår bara vattenskärning. På mer udda och dyrbara material som titan, magnesium, aluminium, sten och olika plaster är vattenskärning ofta den absolut bästa metoden. Vi på JNJ Industrimontage hjälper dig gärna att bedöma lämplig bearbetningsmetod till ditt projekt– kontakta oss!

Vår vattenskärmaskin

Vår vattenskärmaskin är en ABB IR-250 med ett skärbord som klarar format i max 3000x2000 mm. Den är bestyckad med två munstycken och klarar att skära upp till 100 mm tjocklek i de flesta typer av material. Vattenskärningsmaskinen klarar med andra ord det mesta!

Vår maskin klara vattenskärning både stora och tjocka material

Tillverkning av detaljer till elektronik- och process­industri

Vi använder kapaciteten för vår vattenskärmaskin periodvis i vår egna produktion av aluminium­chassin till markströms­aggregat och kabin­värmare. Dessutom skär vi detaljer till snö­kanoner (aluminium och rost­fritt), elektronik­industrin (koppar och plast etc) och process­industrin (syrafasta och värme­beständiga material).